19th Ave New York, NY 95822, USA
+1 916-875-2235
+1 916-875-2235

Hoe Lang Blijft Wiet In Je Bloed?

Hoe lang blijft marihuana in je bloed? Dit is een vraag die veel rokers zich afvragen. Je wilt natuurlijk met verantwoordelijkheid omgaan met het roken van wiet. Zo zijn er veel mensen die wiet roken zowel voor recreatieve als medicinale doeleinden. Hoe lang het in je bloed blijft hangt af van verschillende factoren. Er zijn meerdere manieren waarop wiet geconsumeerd wordt:

Manier van consumptie Frequentie
Met vloeipapieren/joints Meest voorkomend
Waterpijp Komt redelijk veel voor
Handpijp Komt minder veel voor
Verdamper/vaporizer In opkomst, erg populairder en is gezonder. Er wordt gespeculeerd dat het joints over zal nemen.
Cannabisolie Meest voorkomend voor medicinale doeleinden/niet bedoeld voor vermaak
Wiet in eetwaren Minder gebruikelijk
Pillen of capsules Minder gebruikelijk
Blunts Minder gebruikelijk
Tincturen Gebruikelijk

Er zijn verschillende manieren waarop wiet je systeem kan beïnvloeden. Over het algemeen is het best vergelijkbaar met alcohol, de invloed die het hebt op je lichaam kan erg variëren per mens. Daarom zal de duur die het heeft en het lichaam en bloed ook erg verschillen afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gewoonte, de aard van je lichaam, de tolerantie en de manier waarop je het consumeert. Er is dus geen exacte tijd om vast te stellen waarin THC in het lichaam blijft.

Daarnaast is er ook een andere belangrijke factor, dat gaat om het type test dat wordt gebruikt bij het testen van het bloed. Een van de meest gebruikte tests is de bloedtest omdat ze nauwkeurig de hoeveelheid THC in de bloedbaan kunnen bepalen. De snelste manier om te absorberen is als je rookt. In slechts 9 minuten na consumptie krijgt het lichaam de maximale THC-waarden, dit daalt tot 25-30 minuten op lagere niveaus en gaat door gedurende de volgende twee uur. Het daalt snel omdat het zich door de weefsels verspreidt en snel wordt gemetaboliseerd door de lever, automatisch blijven de metabolieten langer in het lichaam.

Metabolieten blijven in het lichaam hangen wanneer het lichaam een externe substantie opneemt, het lichaam genereert hier een nieuwe chemische stof van die onder andere in je bloed, urine en speeksel blijft hangen gedurende een bepaalde tijd. De resulterende metaboliet van THC wordt THC COOH genoemd. Daarom is THC gemakkelijk te vinden in verschillende soorten tests.

Met een kleine dosis wiet zal het in een bloedtest na ongeveer 3-12 uur niet meer detecteerbaar zijn in het bloed. Als de dosis hoger is kan dit gaan om 6-27 uur. Voor mensen die regelmatig consumeren kunnen mogelijk worden gedetecteerd zelfs na 48 uur.

Zo kan uit een speekseltest tot 12 uur na het consumeren van wiet positief aangeven. Maar bij een urinetest kan blijken dat er sprake is geweest van wietconsumptie tot 3 maanden na gebruik als dat persoon een langzamer metabolisme heeft. Maar dit kan na nog langer te vinden zijn afhankelijk van de frequentie en een mogelijk lage tolerantie.

Maar normaal gesproken kan uit een urinetest wietconsumptie blijken rond de 1-6 dagen als het niet meer was dan een paar hijsen van een joint bijvoorbeeld. Als het gaat om een minder regelmatige consumptie is dat van 7-13 dagen en frequente consumptie van ongeveer 15 dagen of meer. Bij een dagelijkse consument kan het te vinden zijn tot een maand of langer.